LPG tankstation

LPG tanken

U kan bij ons LPG tanken tijdens onze openingsuren. Zowel particulieren en bedrijven zijn welkom. Het is mogelijk om te werken met maandelijkse facturen.

Rijden op autogas

Met LPG rijden heeft zo zijn voordelen. Alom bekend is dat LPG veel goedkoper is dan benzine of diesel. Dit komt vooral door de lagere accijnsheffing.Rijd u meer dan 8000 kilometer per jaar dan is het in principe voordeliger dan rijden op benzine. Ten opzichte van diesel is rijden op LPG altijd voordeliger. Hoe meer kilometers u rijdt op LPG, des te hoger uw besparing.

Naast de financiële voordelen zijn er ook ecologische voordelen. LPG is de milieuvriendelijkste fossiele brandstof beschikbaar voor auto's. Het stoot veel minder uitlaatgassen uit den benzine en diesel auto's. Volgens een Europees onderzoek bevat de uitstoot van auto's die rijden op LPG minder CO2, minder schadelijke vervuilende stof NOx, minder koolstofmonoxide en minder fijnstofdeeltjes dan autos' die rijden op benzine of diesel

Rijprestaties LPG

De rijprestaties van auto's die rijden op autogas doen in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht vandaag de dag niet meer onder voor de rijprestaties bij andere brandstoffen. De LPG installaties zijn tegenwoordig kwalitatief en technisch hoogstaand.

Het is alom bekend dat LPG rijden voordeliger is dan rijden op benzine of diesel. Naast de financiële voordelen zijn er ook ecologische voordelen. LPG is de milieuvriendelijkste fossiele brandstof beschikbaar voor auto's. Het stoot veel minder uitlaatgassen uit den benzine en diesel auto's.

Eigenschappen LPG

LPG is de afkorting van Liquefied Petroleum Gas ofwel vloeibaar gemaakt petroleumgas. Propaan en butaan zijn allebei een LPG. Autogas is een mengsel van propaan en butaan. Autogas wordt in de volksmond meestel LPG genoemd. Autogas wordt vloeibaar en dus niet in gasvorm opgeslagen en vervoerd. Zodra het wordt gebruikt, ontstaat er gas en kan het direct worden gebruikt om voordelig en relatief milieuvriendelijk mee te rijden.

 

Vragen?

Contacteer ons

of bel naar 09 383 65 15